City Break Ieftin in Bucuresti

Te-ai gandit sa vizitezi capitala Romaniei?

Capitala Romaniei este fara doar si poate o destinatie turistica interesanta. Potentialul turistic este incredibil de mare. Deseori pasim prea repede prin acest oras, iar azi m-am gandit sa mergem mai incet.

Indiferent din ce coltisor al tarii citesti acest articol de blog, o sa iti prezint cateva motive pentru care capitala merita macar 2 zile din viata noastra.

1)Stiai ca Palatul Parlamentului este cea mai grea cladire din lume si a doua cea mai mare cladire administrativa din lume, dupa Pentagon?

Construit, dupa cum bine stii in era comunista, aceasta cladire impresionanta contine 700.000 tone de otel, un milion de metri patrati de marmura, 3500 tone cristale, 900.000 metri patrati de lemn. Cifrele sunt absolut incredibile, iar conform Guiness Book aceasta cladire cunoscuta pana in 1989 drept "Casa Poporului", este cea mai grea cladire din lume. Arhitectul acestui colos era Anca Petrescu, pe vremea aceea avand doar 28 de ani.

2)Poti vizita una din cele mai tari librarii din lume.

Libraria Carturesti Carusel, aflata in centrul vechi al Bucurestiului, mai exact pe Lipscani, este una din cele mai frumoase librarii pe care le poti vedea. Sutele de carti asezate intr-un mod splendid te vor purta intr-o lume de poveste. La ultimul etaj poti savura una din cele mai scumpe cafele din Bucuresti.

3)Arcul de Triumf

Cine are nevoie de Paris? In Bucuresti gasesti un Arc de Triumf ce comemoreaza victoria Romaniei in Primul Razboi Mondial. Acesta a fost construit in 1921-1922. Acesta este unul din simbolurile capitalei Romaniei.

4)Centrul vechi din Bucuresti

Bucurestiul poate fi denumit si Capitala distractiei. Gasesti din abundenta zeci de localuri, de baruri si de cluburi gata sa iti ofera o portie zdravana de entertainment.

5)Parcurile din Bucuresti

Avem o varietate de parcuri in Bucuresti, chiar daca unii ar spune ca este o jungla de beton. Putem vizita Parcul Herastrau care este un loc minunat, la fel si parcul Cismigiu. Sunt doua parcuri foarte bune de vizitat in perioada verii cand temperatura de afara este ridicata.

6)Gradina zoologica si gradina botanica

Avem certitudinea ca Gradina zoologica din Baneasa este cea mai mare din Romania. Daca vrei sa iti petreci timpul liber in mijlocul naturii, departe de stresul si haosul din oras atunci aceste 2 obiective turistice sunt o alternativa ideala.

 

 

 

Palatul Parlamentului

Palatul Parlamentului  (cunoscut înainte de revoluție sub numele de Casa Republicii sau Casa Poporului), măsoară 270 m pe 240 m, 86 m înălțime, și 92 m sub pământ realizat în spiritul arhitecturii comuniste. Are 9 niveluri la suprafață și alte 9 subterane. Conform World Records Academy, Palatul Parlamentului este a doua cea mai mare clădire administrativă pentru uz civil ca suprafață din lume, si cea mai scumpă clădire administrativă din lume, dar și cea mai grea clădire din lume.

Carturesti Carusel

Situată pe strada Lipscani, la numărul 55, librăria se desfășoară pe șase niveluri însumând 1000mp. Cărturești Carusel este un experiment de locuire culturală a centrului vechi, oferind un spațiu pentru lectură, socializare și explorare artistică a inimii orașului. Cu un bistro la ultimul etaj, un spaţiu multimedia la subsol și o galerie dedicată artei contemporane la primul etaj, librăria se pregătește să spună o nouă poveste pe o stradă cu o vibrantă tradiție comercială.

 

Arcul de Triumf

Arcul de Triumf, construit între 1921 și 1922 după proiectul arhitectului Petre Antonescu, este simbol al victoriei României în Primul Război Mondial, acesta leagă simbolic Bucureștiul atât de vechea Romă –  civilizația care a impus arcul ca simbol al victoriei, cât și de sora latină Franța, Arcul din Paris comandat de Napoleon constituind un model pentru cel din București.

powered by Q Travel Cloud, un produs Acqua Development. Toate drepturile rezervate | 2020