IATA GHIDUL TAU DE CALATORIE
PENTRU UN CITY BREAK REUSIT
In Europa sunt atat de multe orase ce merita vizitate si poate asta e cea mai dificila parte a unui city break. Sa alegi unde sa mergi nu e cel mai usor lucru, mai ales ca sunt atat de multe obiective turistice.
Aici ai nevoie de o planificare incredibil de buna. Nu e nici o problema fiindca avem mai jos cateva sfaturi demne de tinut cont.

TRANSPORTUL

Dupa cum stii, sa calatoresti cu avionul nu mai e atat de greu si nici atat de scump. Zborurile low cost sunt acum disponibile pentru foarte multe destinatii europene. Pentru a beneficia de un bilet de avion ieftin trebuie sa il iei din timp.
Odata ajunsi intr-un oras european ne blocam. E si normal daca nu ne interesam dinainte ce mijloace de transport ne sunt puse la dispozitie, de la aeroport catre unitatea hoteliera unde suntem cazati. Spre exemplu, din aeroportul Fiumicino din Roma avem la dispozitie atat tren cat si microbuz catre oras. Planificarea transportului ne scuteste sa aruncam bani degeaba pe taxiuri sau Uber.
Daca esti un calator profesionist si vrei sa mergi din oras in oras, cea mai buna modalitate de transport este trenul. Pentru a cheltui cat mai putin te sfatuiesc sa iti iei un Abonament Eurail

CAZAREA

O alta componenta cheie a unui city break este cazarea. In city break-uri, principalele doua obiective sunt sa vizitezi si sa te distrezi. Prin urmare, nu ar trebui sa te orientezi catre o cazare scumpa la un hotel de 4 sau 5 stele. Vei gasi intotdeauna o cazare mai scumpa in centrul orasului, asa ca cel mai bine e sa te orientezi catre un hotel aflat la periferie, dar aici vine partea importanta>>> sa fie aproape de mijloc de transport.
O alta parte importanta unde puteti economisi bani este sa va rezervati o cazare fara mese incluse. Acestea pot deveni o pacoste si va pot ingradi foarte mult accesul la gastronomia locala. Totodata daca vrei sa economisesti bani, e bine sa iti rezervi un apartament cu bucatarie. Asa vei avea posibilitatea sa iti gatesti, si nu comparam preturile din supermarket cu cele din restaurant.

 OBIECTIVELE TURISTICE

E important sa iti planifici de acasa ce vrei sa vizitezi. Pentru multe obiective turistice ai nevoie de bilet de intrare si sunt site-uri de unde le poti cumpara mai ieftin decat in acea locatie. E important sa stii de acasa orarul si daca au anumite promotii in perioada ta de concediu. Cu o planificare atenta poti scuti destui bani. E important de stiut si ca pe langa aceste obiective turistice foarte importante, mancarea la restaurantele din jur, este mai scumpa, dar nu intotdeauna mai buna. Stii vorba aia: <La pomul laudat sa nu te duci cu sacul>

Cam acesta este ghidul nostru de city break. Daca ai idei de imbunatatire le asteptam pe info@citybreakieftin.ro.

 

 

powered by Q Travel Cloud, un produs Acqua Development. Toate drepturile rezervate | 2020